שם הקורס: מעבדה בתזונת האדם
תאריך ההגשה: 14.06.24
מבוא ורקע 3
שיטות וחומרים 4
תוצאות 5
טבלה מס' 1- הרכב ארוחות תבחין 5
טבלה מס' 2 – טבלה מסכמת של התוצאות הקבוצתיות לכל אחת מארוחות התבחין 6
גרף מס' 1 – רמות הגלוקוז הממוצעות עבור כל ארוחה בזמנים שונים 7
גרף מס' 2- השינוי ברמת הגלוקוז בדם בארוחות השונות בהשוואה לזמן אפס 8
טבלה מס' 3- ההבדלים הסטטיסטיים בין הארוחות בכל נקודת זמן 9
טבלה מס' 4- ההבדלים הסטטיסטיים בין הארוחות בכל נקודת זמן (ערכי דלתא) 9
טבלה מס' 5- תוצאות אישיות 10
גרף מס' 3- השוואת רמות הגלוקוז בדם באותה ארוחת תבחין 10
דיון ומסקנות 11
מקורות 14
נספחים 15
טבלת סטיית תקן של ממוצע ערכי הגלוקוז 15
טבלת ממוצע ערכי דלתא 15
טבלת ממוצע סטיית ערכי דלתא 16
ממוצע תוצאות חברי הקבוצה שאכלו בננה+7 אגוזי מלך 16
סטיית תקן- תוצאות חברי הקבוצה שאכלו בננה+7 אגוזי מלך 16
מבוא ורקע
במעבדה נבחנו השינויים ברמות הגלוקוז בדם לאורך זמן, תוך התייחסות לארוחות
השונות שנצרכו.
השינויים נבדקו ביחס לתכולה של הארוחות, לסוג הפחמימות המרכיבות אותן
ולהימצאות סיבים תזונתיים או מקורות שונים של שומן או חלבון שעשויים לשמור על
רמות מאוזנות יותר של הגלוקוז בדם. המדידות נערכו לאחר תקופת צום של 8
שעות.
רמת הגלוקוז בדם מושפעת ממגוון גורמים סביבתיים, כגון לחץ, פעילות גופנית
ועישון.
כמו כן השימוש במכשירי גלוקומטר שונים עלול להביא לתוצאות שונות במדידת רמת
הגלוקוז בדם.
מטרת המעבדה היא לבחון את רמות הגלוקוז בדם בשלב האפס- רמת הגלוקוז
הבזאלית בדם, ולבחון את השינויים ברמות הגלוקוז לאחר הארוחה.
תוצאות המדידות יסייעו לנו לראות את המגמה של השינויים במהלך הזמן.
אתר סמינריון מהווה פלטפורמה למכירה ולקנייה של עבודות אקדמיות איכותיות בין סטודנטים. באתר תוכלו למצוא עבודות אקדמיות במגוון תחומים ובמגוון סוגים החל מתרגילים דרך סמינריונים ועד עבודות תזה. באתר תוכלו למכור את העבודות שלכם לסטודנטים אחרים ולהרוויח עליהן כסף.